General Discussion

Can you run gimp from command lines ?

For general talk about topics that are important to you. Use this forum if your post doesn't fit anywhere else.

Can you run gimp from command lines ?

Postby Maffe811 » Mon Jun 06, 2011 1:01 pm

Something along the lines of
Run: Gimp /s WillyScript.scm /m silent

/s = Script
/m = Mode
Cause that woulda been really nice...
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
Got möp?
Image
SOTW #1 ^
"Photoshop!? You don't need no stinkin' Photoshop" - We'll show you the power of the Gimp!!!
---
Honest CnC always beats crap CnC
Baum wrote:I think it doesnt has to be mentioned that self-voters have a small p....hotograph :D
User avatar
Maffe811
Global Moderator
 
Posts: 6810
Joined: Thu Jul 02, 2009 1:00 pm
Location: Norway/Norge/Norwegen

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Arzoroc » Mon Jun 06, 2011 7:12 pm

ubuntu terminal > gimp

even in different languages: "sudo LANG=en gimp" starts gimp in english
Inactive.
Spoiler: show
Willy wrote:arzorac

Maffe811 wrote:Arcoroc

David Wood wrote:Arzorac

sagtek wrote:Arzonic

Legionenigmatics wrote:azornac

Cyrilshark wrote:Argzornack, I still have to congratulate you on having the most epic signature ever. haha

*bow*
User avatar
Arzoroc
Global Moderator
 
Posts: 2199
Joined: Mon Oct 12, 2009 1:34 pm

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Maffe811 » Mon Jun 06, 2011 9:21 pm

i knew about that, i used it before... but i need it to make a program that automaticly runs a script on an image withouth gimp opening up.
I write the program to run gim inn command lines then i make the script in gimp.
But then i have to be able to run scripts in gimp from the command line.
Got möp?
Image
SOTW #1 ^
"Photoshop!? You don't need no stinkin' Photoshop" - We'll show you the power of the Gimp!!!
---
Honest CnC always beats crap CnC
Baum wrote:I think it doesnt has to be mentioned that self-voters have a small p....hotograph :D
User avatar
Maffe811
Global Moderator
 
Posts: 6810
Joined: Thu Jul 02, 2009 1:00 pm
Location: Norway/Norge/Norwegen

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Rod » Sat Jun 18, 2011 8:36 am

-i, --no-interface

Run without a user interface.
Not sure if that will work though.You can try it. :)

Or possibly

--batch-interpreter=proc

The procedure to process batch commands with
Image
User avatar
Rod
Global Moderator
 
Posts: 1740
Joined: Mon Apr 19, 2010 7:58 pm

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Maffe811 » Sat Jun 18, 2011 11:22 am

http://www.gimp.org/tutorials/Basic_Batch/

How could i not google it...
Im stupid... :P
It tells me everything i need to know :P
Got möp?
Image
SOTW #1 ^
"Photoshop!? You don't need no stinkin' Photoshop" - We'll show you the power of the Gimp!!!
---
Honest CnC always beats crap CnC
Baum wrote:I think it doesnt has to be mentioned that self-voters have a small p....hotograph :D
User avatar
Maffe811
Global Moderator
 
Posts: 6810
Joined: Thu Jul 02, 2009 1:00 pm
Location: Norway/Norge/Norwegen

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Maffe811 » Sat Jun 18, 2011 12:46 pm

WILLY!!!!
You want the script to:
1 - Open image
2 - Duplicate layer
3 - Set top layer to overlay
4 - Add a layer, fill with black and put in the bottom
5 - Save image
Correct?
Got möp?
Image
SOTW #1 ^
"Photoshop!? You don't need no stinkin' Photoshop" - We'll show you the power of the Gimp!!!
---
Honest CnC always beats crap CnC
Baum wrote:I think it doesnt has to be mentioned that self-voters have a small p....hotograph :D
User avatar
Maffe811
Global Moderator
 
Posts: 6810
Joined: Thu Jul 02, 2009 1:00 pm
Location: Norway/Norge/Norwegen

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Willy » Sat Jun 18, 2011 1:46 pm

*nods*
Image By Maffefefe
Image

Image
Made by the AWESOME Captain of Sexeh, Maffe
Maffe811 wrote:Im sorry, but whenever some one comes in and posts 3-5 posts without introducing themself and sorta just jump into the topics i imidiatly(?) think they are a bot.

Watch yourself *stares*
User avatar
Willy
Hero Member
 
Posts: 746
Joined: Sat Mar 26, 2011 11:18 pm
Location: Michigan

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Maffe811 » Sat Jun 18, 2011 5:23 pm

Okay, ill get to it! :P
Got möp?
Image
SOTW #1 ^
"Photoshop!? You don't need no stinkin' Photoshop" - We'll show you the power of the Gimp!!!
---
Honest CnC always beats crap CnC
Baum wrote:I think it doesnt has to be mentioned that self-voters have a small p....hotograph :D
User avatar
Maffe811
Global Moderator
 
Posts: 6810
Joined: Thu Jul 02, 2009 1:00 pm
Location: Norway/Norge/Norwegen

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Maffe811 » Sat Jun 18, 2011 7:47 pm

So, ive started coding the fu script... :P
And as im reading, this is what it sais about gimp-file-load:
This procedure invokes the correct file load handler using magic if possible, and falling back on the file's extension and/or prefix if not. The name of the file to load is typically a full pathname, and the name entered is what the user actually typed before prepending a directory path. The reason for this is that if the user types http://www.xcf/~gimp/ he wants to fetch a URL, and the full pathname will not look like a URL."

Gimp is magical... :P :D
Got möp?
Image
SOTW #1 ^
"Photoshop!? You don't need no stinkin' Photoshop" - We'll show you the power of the Gimp!!!
---
Honest CnC always beats crap CnC
Baum wrote:I think it doesnt has to be mentioned that self-voters have a small p....hotograph :D
User avatar
Maffe811
Global Moderator
 
Posts: 6810
Joined: Thu Jul 02, 2009 1:00 pm
Location: Norway/Norge/Norwegen

Re: Can you run gimp from command lines ?

Postby Maffe811 » Sat Jun 18, 2011 8:17 pm

i just did everything from the script fu console except loading and saving.
So when i have re-written it to a script and not console input you have to open the script >filters>fractal script... wait... Save... thats it!
Ill fix the loading later!
Got möp?
Image
SOTW #1 ^
"Photoshop!? You don't need no stinkin' Photoshop" - We'll show you the power of the Gimp!!!
---
Honest CnC always beats crap CnC
Baum wrote:I think it doesnt has to be mentioned that self-voters have a small p....hotograph :D
User avatar
Maffe811
Global Moderator
 
Posts: 6810
Joined: Thu Jul 02, 2009 1:00 pm
Location: Norway/Norge/Norwegen


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest