GimPad 1.1 released

Discussion in 'GIMP News' started by Gimper, Aug 2, 2008.

  1. tomahowk

    tomahowk Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    365
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hmm in the bin file i can find 2 of the 3 files:

    Gimpad.exe
    GimPad.exe.manifest

    but not the .chm
  2. tomahowk

    tomahowk Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    365
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hmm i think we all got it wrong....

    2 things:

    Gimphoto, has all new menu's and layerthingy's (actually same as Gimpshop i suppose)
    GimPad, will make everything in 1 window.. but it wont work if youre only using the Gimp, GimPad will ONLY work if you have GimPhoto (which, apparently, has not yet everything in 1 window....)

    if you dont believe me, found this on another forum:

    there you go.... i think we have to:

    either wait for Gimp 2.6

    or wait for a new Deweirdifier for windows for gimp 2.4.....

    * IMPORTANT EDIT *

    Deweirdifier DOES still work on gimp 2.4
    though the hardest problem for me was to find a download for it ¬¬

    here it is for the interested ones:

    http://www.groenewoudnet.nl/software/BackgroundWindow-3.0alpha.zip

    or indirect:

    http://www.groenewoudnet.nl/software.html

    drag the .exe and the .dll files to: C://Program Files/Gimp-2.0/lib/gimp/plug-ins...

    IMPORTANT: if you finish gimp by clicking it away on the background from the dewierdifier, it wont ask you to save it.... so just save yourself or finish the gimp INSIDE the dewierdifer instead..... *bit confusing i know :p *

    *EDIT2*

    if you cant live with gimp the way it is, install deweirdifier, but it has its cons:
    -you cant set your own size canvas, only opening images, or using templates.... (probably deweirdifier doenst work optimal with gimp 2.4)
  3. Techenix

    Techenix Member

    Joined:
    Jun 30, 2008
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    PlayStation Network: Tech-Enix
    Location:
    Netherworld
    Home page:
    That baby Is hot. Where can I get one, Is It free?

    Man I just sounded like a n00b........... But I was serious. ^^
  4. Gimper

    Gimper Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    962
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sydney
    Home page:
    That one windowed screenshot was taken using GIMP 2.4+Gimpad :). Gimpad was made for gimphoto but if you follow the steps i outlined you can make it work with the normal gimp 2.4.
  5. tomahowk

    tomahowk Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    365
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    in that case i was wrong... but could you then explain it once again?

    cause i have a few questions:

    is the .chm file a HTML file?! otherwise i cant find it...

    should GimPad be installed in:

    directly into:
    C:/program files/gimp.2-0

    or indirect in its own map:

    C:/program files/gimp.2-0/GimPad

    also, why should you make a new icon, gimphoto.exe directing to the normal gimp .exe file? Because if you do that, you will have 3 icons on your desktop:

    -gimphoto.exe
    -gimp.exe (the one everybody normally uses)
    -gimpad1.1.exe (the one that came with gimpad...)

    *EDIT*

    i think ive got it working, am i right that you first have to launch gimp, and after that GimPad?
    (in that case i think they should implement it into gimp.... xD)

    *EDIT2*
    this is how i got it looking atm.... not as the screenie in the first post....

    [​IMG]
  6. Gimper

    Gimper Member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    962
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Sydney
    Home page:
    Glad you worked it out although I'm not sure what you mean about "these not the same as the gimp thingy"
  7. Techenix

    Techenix Member

    Joined:
    Jun 30, 2008
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    PlayStation Network: Tech-Enix
    Location:
    Netherworld
    Home page:
  8. CloseR

    CloseR New Member

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Is there any way to run this utility with :wilber:GIMP 2.6.+ version? I tried it, but it didn't work. Can you update how-to for newer GIMP, please? I am sorry for my english :( , but I am from Czech republic :) .
  9. Ruisu

    Ruisu New Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm used to the way I've set up Gimp so I'm going to pass on this.
  10. notyaP

    notyaP Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    307
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Home page:
    Would this serve any purpose on Win7 ... Win7 has no taskbar buttons, and it's blurry to me what else it does exactly...
  11. PowerlinX

    PowerlinX Member

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    The Room of Teh Lulz
    Home page:
    I'll download, this is one thing I need
  12. Maffe811

    Maffe811 Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    6,810
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    Norway/Norge/Norwegen
    Isnt gimp 2.6... 8 ? already in one taskbar button (IT IRRITATES ME THAT GIMP 2.6.8, i think thats what i got, in norweigan, GOT SOME FILTER-NAMES IN ENGLISH SOME IN NORWEIGAN AND IT P***** ME OFF...!!! )
  13. PowerlinX

    PowerlinX Member

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    The Room of Teh Lulz
    Home page:
    Hmm, it's not working for me

Share This Page