Gimp 2.4.7 released : packagers wanted

Discussion in 'GIMP for Mac' started by Auria, Aug 23, 2008.

  1. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Gimp 2.4.7 was jus released!

    packagers are now wanted for all platforms except Tiger/PPC (cause i'm doing it at the moment)

    This version is not yet in macports so i attached the updated portfile.
    All other relevant info should be in our compilation guide, but if anything just ask.
    Don't forget to update your SVN checkout of darwingimp files, and regenerate the skeleton, there has been quite a few changes in the app skeleton

    Wilber is counting on you folks :wilber:
     

    Attached Files:

  2. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Attention everyone : it seems something changed in GIMP so the portfile posted above does not work. I made another one - hopefully this one will work - keep me informed. I'm also trying it on my side, it's just that my computer is slow so i can hardly have quick feedback to changes i make :)
     

    Attached Files:

  3. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Packages for Leopard PPC and Tiger PPC are now available :wilber: Thanks to Cachi for his contribution
     
  4. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    Sorry I had some problems locking in. I will do a leopard intel build this weekend...

    Cheers Christoph
     
  5. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    Ok. the build is finished. I have problems with make_dmg. It's not working.

    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/MenuBar.nib/info.nib: No such file or directory
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/MenuBar.nib/objects.xib: No such file or directory
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/openDoc: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/Image.icns: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/script: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/Gimp.icns: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/v245: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Resources/xcf.icns: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/Info.plist: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/Gimp.app/Contents/PkgInfo: No space left on device
    cp: /Volumes/Gimp/LICENSE.txt: No space left on device
    Compressing disk image...
    "/Volumes/Gimp" unmounted successfully.
    hdiutil: convert failed - Die Ressource ist zeitweilig nicht verfügbar
    Removing uncompressed transitory dmg...

    I will do it by hand
    Done!
     
  6. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    By the way. Are there any changes to the skin. The font is so tiny....
     
  7. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Great :D Did you update the downloads page? A news annoucement would also be good. If you don't have time just say so and i'll do it.

    About the dmg : i can't read german :p "Die Ressource ist zeitweilig nicht verfügbar"
    Though i think it's just because i didn't leave enough space on it, i'll try increasing the space

    theonehorst: i did changes to the skin but not the font... it's the same font as we used in 2.4.5 and 2.4.6. But lots of people seem to think it's too small. Maybe we could make it a bit bigger by default.
     
  8. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    Yes it's the dmg size. to small. can you fix that. i will have a look at the font size. just have to look, where that is... i think in the theme file
     
  9. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    There's already one or two threads about it, just search in the support section

    The solution is already known

    EDIT: here : viewtopic.php?p=21669#p21669
     
  10. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    I don't find it, where to change the font size :p

    any idea. I will upload it, when have solved this. otherwise it runs great
     
  11. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    Ok. will read it :D
     
  12. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    I changed it to

    style "user-font"
    {
    font_name="Lucida Grande 12"
    }
    widget_class "*" style "user-font"

    which is the system font for leopard. but the antialiasing is a little different, but it works...
     
  13. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    This could be changed in SVN too, if it looks better. I'll try when i get home (or you can commit if you remember how ;D)

    The aliasing is probably different because Apple put a patent on their aliasing algorithm, so no one else can use it ???
     
  14. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    Would be nice, if you could do that. And maybe have a look at the make_dmg stuff. I will wait with the upload...
     
  15. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    If you have it ready, don't wait, it won't be any different with my changes
     
  16. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
  17. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks ;D

    I uopdated the dmg script, can you try again? (no need to upload again, just see if it works)
    If it doesn't tell me how big you need...

    EDIT: annoucement done :)
     
  18. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    I still get the:

    hdiutil: convert failed - Die Ressource ist zeitweilig nicht verfügbar

    error. means something like: resource is busy

    it happens after copying the stuff to the image...
     
  19. Auria

    Auria Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hmm is GIMP open when you are trying to do this? Otherwise i don't know
     
  20. theonehorst

    theonehorst Member

    Joined:
    Nov 29, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Home Page:
    No its not open.... I have no idea :question:
     

Share This Page